جمهوری اسلامیایران مصمم است که به «جامعه اطلاعاتی » بپیوندد ، یعنی جامعه ای که در آن همگان میتواننددر همة اوقات و همه جا، به منابع اطلاعاتی و ارتباطی، باشرایط مساوی دسترسی داشته باشند. لازمه این کار توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات درهمه ابعاداست.این فناوری نو، با رشد و گسترش شتاب آلود خود، از هم اکنون تمام جنبههای زندگی مردم درسراسر جهان را دستخوش تغییر و تحول ساخته است از روشهای زندگی و زیستن تا شیوههای کار کردن و آموزش دیدن . در جامعة اطلاعاتی همة فعالیتها، از جمله فعالیتهای دولتی ، تجاری و آموزشی به صورت الکترونیکی درمیآیدفرایندهای اجتماعی نوسازی میشودو از این رهگذر جامعه به صورتی بنیادی متحول میگردد. جریان فزاینده رشد توسعه اطلاعات و ارتباطات و محصولات و کاربردهای گوناگون آن فرصتهای زیادی را برای کشورهای جهان پدیدآورده، و البته فاصله جدیدی را میان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به وجود آورده است فاصله دیجیتالی . اگر این شکاف و فاصله هر چه زودتر پُر نشود ، آن گاه وارد دوران جدیدی از واپس ماندگی خواهیم شد که حتی تصور پیامدهای آن مایه هراس است . موقعیت و وضعیت کنونی چنان حساس است که بالاترین مقام مسئول کشوردرطرح «توسعه و کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات » ( تکفا) دربارهآن میگوید :«در این بحران اگر لحظه ای چشمها را ببندیم ، دیگر هرگز باز نخواهیم کرد . مجسمه های یخزدهای خواهیم بود از جهل، جهل در مقابل دانشی که دیگران مدتهاست در حال فراگیری آنند؛ وما در سرمای این جهل حتی قدرت بیانِ دردهایمان را هم نخواهیم داشت ».درعصر اطلاعات ، دانایی رمز بقاست . در جامعه اطلاعاتی یکایک افراد جامعه میباید به دانش روز مجهز باشند. دراین زمینه ، همه بخشهای جامعه اطلاعاتی، یعنی دولت، بخش خصوصی ، جامعة مدنی ، رسانه ها ، و .... وظایفی دارند. دانش آموختنی است ، پس نهادهای آموزشی سنگینترین بار را بر عهده میگیرند. وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامیایران ، به پیروی از سیاستهای کلان، کشور مصمم است که نظام آموزشی ایران را با امکانات و اقتضاهای عصر اطلاعات سازگار سازد و به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در همة ارکان این نهاد بسیار گسترده بپردازد. این براستی یک رسالت تاریخی است ، و اگر وزارت آموزش و پرورش بتواند در این عرصه موفق شود ، آن گاه میتوان گفت که بعد از تبدیل نظام آموزش مکتبخانه ای به نظام مدرسهای کنونی، بزرگترین تحول در نظام آموزشی ایران رخ خواهد داد : تحوّلی که در همه نهادهای دیگر جامعه نیز مؤثر خواهد بود. مقدمات این کار سترگ در وزارت آموزش و پرورش فراهم آمده و بسیاری از برنامه ها و طرحهای پیش بینی شده نیز وارد مرحله اجرایی شده است.
راه دراز و دشوار آینده
دوسه سالی بیشتر نیست که «توسعه و کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات »، به مثابه یکی از سیاستهای کلان کشور در راه رسیدن به توسعة پایدار و همه جانبه ، مورد توجه بالاترین مقامات مسئول قرارگرفته است.اما براستی ایران درقیاس باکشورهای دیگر،از نظراستفاده ازفناوری اطلاعات و به کار گیری آن،چه مقامیدارد؟براساس نخستین رده بندی جهانی که ازطرف « اتحادیه جهانی مخابرات » انجام گرفته،ایران درمیان 178کشور جهان،در رده 87 قرار گرفته است.این نشان میدهد که برای رسیدن به معیارهای جهانی در زمینه استفاده از فناوری اطلاعات،چه راه طولانی و دشواری در پیش داریم.در این راه دشوار و دراز،دشوارترین وظیفه بر عهده وزارت آموزش و پرورش است، زیرا استفاده از هرفن و دانشی- از جمله فناوری اطلاعات- مستلزم آموزش است، و در عرصه آموزش، هیچ نهاد دیگری صالحتراز وزارت آموزش و پرورش نیست. همه متخصصان آموزش نیز معتقدند که شیوه های استفاده از فناوری اطلاعات را، حتی تا پیش از دوران دبستان میباید به کودکان بیاموزیم تا بتوانند « شهروند هزارة سوم » باشند .
داستان کوتاه
دلایل اهمیت و فواید و ضرورت شورای معلمان در مدارس
چگونه اضطراب و نگرانی خود را کنترل کنیم
تمرکز هنگام مطالعه
با لکنت زبان چه کنیم؟
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 28
کل بازدید :305465
این وبلاگ حاوی مقالات، تجربیات و نکاتی پیرامون مدیریت مدرسه و اجتماع می باشد. امیدوارم مورد استفاده سایرین قرار گیرد. هرگونه کپی برداری از مطالب این وبلاگ موجب امتنان است.
شورای عالی آپ [146]
پژوهشگاه وزارت آپ [163]
بانک اطلاعات آپ ایران [144]
سازمان آ پ استان یزد [720]
روابط عمومی آپ میبد [430]
وبلاگ آپ میبد [206]
[آرشیو(7)]